Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/65/165765/aktivism.info/public_html/ungdomshuset/wp-settings.php on line 232 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/65/165765/aktivism.info/public_html/ungdomshuset/wp-settings.php on line 234 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/65/165765/aktivism.info/public_html/ungdomshuset/wp-settings.php on line 235 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/65/165765/aktivism.info/public_html/ungdomshuset/wp-settings.php on line 252 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/65/165765/aktivism.info/public_html/ungdomshuset/wp-includes/cache.php on line 36 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/65/165765/aktivism.info/public_html/ungdomshuset/wp-includes/query.php on line 15 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/65/165765/aktivism.info/public_html/ungdomshuset/wp-includes/theme.php on line 505 Ungdomshusutredningen » Blog Archive » Der nedsættes en nordisk undersøgelseskomité om Ungdomshuset!
  • Nordiska Ungdomshusutredningen


    Denna webbplats är till för att informera om Nordiska Ungdomshusutredningen och för att bidra till ett interaktivt sökande efter kunskap. Det självstyrande Ungdomshuset i Köpenhamn på Jagtvej 69 gavs i form av nyttjanderätt av kommunen till en initiativgrupp 1982. 1 mars 2007 utrymde polisen huset för att den kristna kyrkan Fadershuset skulle kunna ta över fastigheten med omfattande protester till följd i både Danmark och internationellt.

    Du kan bidra till arbetet med utredningen på flera sätt. Lägg upp nya texter och bilder eller förbättra påbörjat material på projektets wiki. Sprid information och diskussion om projektet genom att ladda ner material eller på annat sätt. Få din organisation att stödja projektet. Kom med i arbetsgrupper för att organisera intervjuer och seminarier eller kommentera de nyheter som arbetsgrupperna lägger upp på denna webbplats.
  • Sidor

PRESSEMEDDELELSE

Der nedsættes en nordisk undersøgelseskomité om Ungdomshuset!

I dag på den internationale kvindedag 8. marts tages der initiativ til en nordisk undersøgelseskomite, der skal udrede begivenhederne omkring Ungdomshuset i København, det hus, hvor den internationale kvindedag blev besluttet ved et internationalt folkebevægelsesmøde i 1910.

Initiativet kommer fra den nordisk orienterede ‚Folkrörelsesstudiegruppen‚ og ‚Alternativ Stad‚ i Stockholm, der har mange års erfaring med dokumentation, udredning og folkeoplysning om folkebevægelser og bymiljø-spørgsmål..

“Danmark var en stor inspiration for os i Stockholm, dengang vi blev dannet i 1969, og har været det siden,” siger Göran Folin fra ‚Alternativ Stads‚ koordinationsgruppe. “Vi ser med uro på, at den generøse og frisindede åbenhed for praktiske alternativer indenfor boligpolitik, kultur, sociale fællesskaber og økologi, som gjorde Danmark til et forbillede i Norden, nu kan være truet.”

Der er allerede nu taget kontakt med universitet, folkebevægelser, partier og civilsamfund i alle nordiske lande for at påbegynde en udredning, hvor forskellige nordiske erfaringer kan bidrage til et alsidigt studie af hændelserne.

I Danmark er der nedsat en forberedende arbejdsgruppe med sociolog Rene Karpantschof, historiker Knud Holt Nielsen, redaktør John Holten Andersen og højskolemand Per Warming. I Finland er det Thomas Wallgren, docent og præfekt ved filosofisk institut på Helsingfors Universitet, rigsdagskandidat for socialdemokraterne og aktiv i organisationerne ‚Medborgarvittnet‚ og ‚Demokratiforum Vasudhaiva Kutumbakam‚, der har taget initiativ til en forberedende arbejdsgruppe. I Sverige har Tord Björk, aktiv i Folkrörelsesstudiegruppen, taget initiativ til en forberedende arbejdsgruppe og det nordiske samarbejde.

Den nordiske undersøgelseskomité vil arbejde ved at kontakte og opsøge alle interesserede berørte parter for at indsamle viden. Komiteen vil etablere (geografiske) arbejdsgrupper i de forskellige nordiske lande, og (tematiske) arbejdsgrupper, der udarbejder delrapporter om forskellige temaer som fx 1) de retslige konsekvenser, 2) forholdet mellem folkebevægelser, som Ungdomshuset er en del af, og de politiske partier, samt 3) hvilke kulturelle forandringer, som rydningen af Ungdomshuset kan være udtryk for.

“Komiteen tilstræber at arbejde med åbne seminarer og interaktive publiceringsmuligheder for at få greb om så mange stemmer som muligt,” siger Tord Björk fra Folkrörelsesstudiegruppen. “Vi har gode erfaringer med dette efter EU-topmødet i Göteborg 2001, hvor Folkrörelsesstudiegruppen tog initiativ til et seminar på ét-årsdagen. Her deltog repræsentanter fra politiet, regeringens embedsværk, mange folkebevægelser og universiteter, som for første gang diskuterede begivenhederne med hinanden. Denne gang er det vigtigt, at også de politiske partier deltager ˆ for at bidrage med viden om, hvordan forskellige partier ser på begivenhederne og vil medvirke i en dialog om fremtiden.”

For mere information kontakt Tord Björk, Folkrörelsesstudiegruppen, tel +46 (0)738 44 68 50 eller Per Warming tel +45-3296 1017

______________________________________________________
Information vil fortløbende blive lagt ud på Folkrörelsesttudiegruppens hjemmeside: www.folkrorelser.nu

‚Alternativ Stad‚ dannedes i 1969 ‚för att värna om fria platser där människor kan träffas i staden utan styrning av kommersiella interessar‚ og er i dag en miljøgruppe inden for det internationale ‚Friends of the Earth‚ som findes i 70 lande og som sammenlagt har 1 million medlemmer.

‚Folkrörelsestudiegruppen‚ dannedes i 1983 og har siden organiseret seminarer, publiceret rapporter og belyst vigtige folkebevægelses-begivenheder. De seneste år har gruppen fremlagt materiale om folkebevægelsernes globale historie, foretaget flere studier om topmødeprotester og har påbegyndt et studie i nye folkebevægelser i Norden.

Per Warming, Halfdansgade 57, 3 tv. DK-2300 København S. Tlf./fax +45 32 96 10 17 http://www.warming.mobilixnet.dk

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/65/165765/aktivism.info/public_html/ungdomshuset/wp-content/themes/wucoco-three-column-0100/footer.php(1) : eval()'d code on line 1