• Nordiska Ungdomshusutredningen


    Denna webbplats är till för att informera om Nordiska Ungdomshusutredningen och för att bidra till ett interaktivt sökande efter kunskap. Det självstyrande Ungdomshuset i Köpenhamn på Jagtvej 69 gavs i form av nyttjanderätt av kommunen till en initiativgrupp 1982. 1 mars 2007 utrymde polisen huset för att den kristna kyrkan Fadershuset skulle kunna ta över fastigheten med omfattande protester till följd i både Danmark och internationellt.

    Du kan bidra till arbetet med utredningen på flera sätt. Lägg upp nya texter och bilder eller förbättra påbörjat material på projektets wiki. Sprid information och diskussion om projektet genom att ladda ner material eller på annat sätt. Få din organisation att stödja projektet. Kom med i arbetsgrupper för att organisera intervjuer och seminarier eller kommentera de nyheter som arbetsgrupperna lägger upp på denna webbplats.
  • Sidor

Archive for March, 2007

Pressmeddelanden

Posted by johanna on March 29th, 2007

Nordisk undersökningskommitté om ungdomshuset
I torsdags på internationella kvinnodagen togs initiativ till bildande av en nordisk undersökningskommitté för att utreda händelserna kring Ungdomshuset i Köpenhamn, det hus där en gång den internationella kvinnodagen beslutades på ett internationellt folkrörelsemöte 1910.
Initiativet till bildandet av en kommitté kommer från den nordiskt inriktade Folkrörelsestudiegruppen och Alternativ stad i Stockholm, två […]

PRESSEMEDDELELSE
Der nedsættes en nordisk undersøgelseskomité om Ungdomshuset!
I dag på den internationale kvindedag 8. marts tages der initiativ til en nordisk undersøgelseskomite, der skal udrede begivenhederne omkring Ungdomshuset i København, det hus, hvor den internationale kvindedag blev besluttet ved et internationalt folkebevægelsesmøde i 1910.
Initiativet kommer fra den nordisk orienterede ‚Folkrörelsesstudiegruppen‚ og ‚Alternativ Stad‚ i Stockholm, der […]

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/65/165765/aktivism.info/public_html/ungdomshuset/wp-content/themes/wucoco-three-column-0100/footer.php(1) : eval()'d code on line 1